Reiki

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan.

Om jouw plek in deze wereld goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Reiki is een eenvoudige, krachtige methode om energie te laten stromen. De energie geef je doorgegeven via je handen. Je kunt met Reiki jezelf en anderen behandelen.

 

 

Reiki is gebaseerd op twee universele aspecten, namelijk:

  • Alles in de wereld is een min of meer dynamische vorm van energie
  • Ieder mens beschikt over het vermogen zichzelf te helen.

Reiki is een energie met een genezende werking. Vooral mensen met pijn hebben baat bij een behandeling. Allerlei lichamelijke pijn zoals hoofdpijn, spierpijn en menstruatiepijn, maar ook pijn van verdriet, slapeloosheid, vermoeidheid, RSI-klachten en sportblessures. Reiki is een oude heelkunst die eind negentiende eeuw door de Japanse Dr. Mikao Usui is herontdekt en opnieuw toegepast. In zijn zoektocht naar lichamelijk genezen door handoplegging krijgt hij uiteindelijk inzage in Boeddhistische, nooit vertaalde, teksten waarin de formules en symbolen van deze geneesmethode beschreven staan.

Bij Thai Wor Tong is het mogelijk om hier cursussen in te volgen. De Reiki cursussen worden in combinatie gegeven met TuiNa. Bij Thai Wor Tong ontvang je de inwijdingen en uitleg volgens de methode van Dr. Usui. Deze inwijdingen en uitleg is verdeeld over 3 graden en een mastergraad.

Door wie?
De Reiki/TuiNa training wordt gegeven door Koon T. Lau. Hij studeerde Traditional Chinese Medicine in Hong Kong, westerse geneeskunde en accupunctuur en is Reiki Master. Tevens volgde hij een opleiding op het gebied van Qi Gong Therapie bij het College of Chinese Medine and Chi Kung in Cardiff in Engeland. In 1996 studeerde hij af bij het Kylin Institute in Dordrecht in het vak Tuina.