De therapeut

Dit TCG Center wordt geleid door de heer Koon T. Lau. Hij praktiseert vanaf 1987 Traditionale Chinese Geneeskunde en hij begon in 1992 met Thai Wor Tong.

Koon Tung Lau is geboren op 15 november 1957 in Hong Kong. Op negenjarige leeftijd is hij met zijn ouders en broers geëmigreerd naar Nederland.

Op 17 jarige leeftijd heeft hij door een auto-ongeluk zijn rug verwond. In Nederland lukte het niet om dit te genezen. Daarom is hij naar Hong Kong teruggegaan en is zijn rug door middel van de Chinees geneeskunde hersteld. Dit motiveerde hem om in Hong Kong te blijven en Traditional Chinese Medicine (TCM) te gaan studeren.

De heer Lau heeft in 1979 zijn acupunctuur diploma gehaald. Van 1986 tot 1988 heeft hij zich verdiept in de studie van Qi gong en reflexpuntmassage. In die tijd is hij ook Reiki master geworden.

In het jaar 1989 studeerde hij af bij de Kowloon Chinese Herbalist Assocation in Hong Kong en behaalde zijn titel als T.C.M. Herbalist. Tevens behaalde hij in 1995 het diploma Qi Gong Therapeut bij het College of Chines Medine and Chi Kung in Cardiff in Engeland.

In 1996 studeerde hij af bij het Kylin Institute in Dordrecht in het vak Tuina (chinese massage) en in 1998 in pritis geneeskunde (reguliere westerse geneeskunde) in China.