Cursus Reiki/TuiNa 1

Tijdens de cursus Reiki/TuiNa 1 cursus leer je de basisprincipes van TuiNa massage, krijg je de eerste vier Reiki inwijdingen en leer je jezelf en anderen te behandelen. Alles wordt tijdens 4 dagdelen uitgebreid geoefend, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Wat: Cursus Reiki/TuiNa 1
Wanneer: 2x een vrijdagavond (19:30 - 22:00) en 2x een zaterdag (10:00 - 15:00)
Waar: Thai Wor Tong in Schiedam
Deelnemers: 6 tot 10 personen, gemengd
Kosten: €250,-

Kijk in de agenda voor de cursusdata.
Aanmelden: via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 010 484 53 61
De cursus Reiki/Tuina 1 is de eerste stap op weg naar de cursus Reiki/TuiNa 2 en Reiki/TuiNa 3a en 3b - de cursus voor de Master-titel.


TuiNa

TuiNa (spreek uit Twee Na) maakt gebruik van een grote variatie massagetechnieken die vooral in China werden gebruikt maar die zich momenteel snel over de gehele wereld verspreiden.


TuiNa is niet te vergelijken met westerse massages, die meestal zijn gericht op het specifiek behandelen van spieren en spiergroepen. TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten. Daarom wordt TuiNa ook wel omschreven als Chinese Medische
Massage.

Reiki

Om jouw plek in deze wereld goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Reiki is een eenvoudige, krachtige methode om energie te laten stromen. De energie geef je doorgegeven via je handen. Je kunt met Reiki jezelf en anderen behandelen. Iedereen heeft een plek in deze wereld.


Reiki is een oude heelkunst die eind negentiende eeuw door de Japanse Dr. Mikao Usui is herontdekt en opnieuw toegepast. In zijn zoektocht naar lichamelijk genezen door handoplegging krijgt hij uiteindelijk inzage in Boeddhistische, nooit vertaalde, teksten waarin de formules en symbolen van deze geneesmethode beschreven staan.


Bij Thai Wor Tong ontvang je de inwijdingen en uitleg volgens de methode van Dr. Usui, zodat je zelf met de universele reiki-energie kunt gaan werken. Deze inwijdingen en uitleg is verdeeld over 3 graden en een mastergraad.

Door wie?

De Reiki/TuiNa training wordt gegeven door Koon T. Lau. Hij studeerde Traditional Chinese Medicine in Hong Kong, westerse geneeskunde en accupunctuur en is Reiki Master. Tevens volgde hij een opleiding op het gebied van Qi Gong Therapie bij het College of Chinese Medine and Chi Kung in Cardiff in Engeland. In 1996 studeerde hij af bij het Kylin Institute in Dordrecht in het vak Tuina.