Reiki /TuiNa cursussen

Bij Thai Wor Tong wordt een uniek combinatie van Reiki en TuiNa massage als cursus aangeboden.

Reiki is werken met universele energie. Thai Wor Tong biedt cursussen waarin je dit vermogen ontwikkelt en daarnaast leer je de basis van de verschillende TuiNa massagetechnieken; een unieke manier om de universele energie over te dragen.


Deze training wordt in 3 niveau's aangeboden. Daarna is het mogelijk om de Reiki mastergraad te behalen.


TuiNa

TuiNa (spreek uit Twee Na) maakt gebruik van een grote variatie massagetechnieken die vooral in China werden gebruikt maar die zich momenteel snel over de gehele wereld verspreiden.


TuiNa is niet te vergelijken met westerse massages, die meestal zijn gericht op het specifiek behandelen van spieren en spiergroepen. TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten. Daarom wordt TuiNa ook wel omschreven als Chinese Medische
Massage.


Positie binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde
TuiNa is naast Acupunctuur, Kruidengeneeskunde en Tai Chi / Qigong één van de pijlers waarop de Traditionele Chinese Geneeskunde is gebouwd. Hoewel ze allen dezelfde energetische basistheorie voorstaan, namelijk het beïnvloeden van de basisenergie Qi van een persoon, teneinde gezondheid te behouden en ziekte te voorkomen of helpen te overwinnen, zijn de methodes om dat te bereiken voor genoemde vier disciplines verschillend. Qi is een begrip dat hier in het westen meestal omschreven wordt als vitale energie of levenskracht.

Reiki

Reiki is een eenvoudige, krachtige methode om energie te laten stromen. De energie wordt doorgegeven via je handen. Je kunt met Reiki jezelf en anderen behandelen. Reiki is gebaseerd op twee universele aspecten, namelijk:

  • Alles in de wereld is een min of meer dynamische vorm van energie
  • Ieder mens beschikt over het vermogen zichzelf te helen.

Reiki is een energie met een genezende werking. Vooral mensen met pijn hebben baat bij een behandeling. Allerlei lichamelijke pijn zoals hoofdpijn, spierpijn en menstruatiepijn, maar ook pijn van verdriet, slapeloosheid, vermoeidheid, RSI-klachten en sportblessures.

Reiki is een oude heelkunst die eind negentiende eeuw door de Japanse Dr. Mikao Usui is herontdekt en opnieuw toegepast. In zijn zoektocht naar lichamelijk genezen door handoplegging krijgt hij uiteindelijk inzage in Boeddhistische, nooit vertaalde, teksten waarin de formules en symbolen van deze geneesmethode beschreven staan.

Bij Thai Wor Tong ontvang je de inwijdingen en uitleg volgens de methode van Dr. Usui. Deze inwijdingen en uitleg is verdeeld over 3 graden en een mastergraad.

Door wie?

De Reiki/TuiNa training wordt gegeven door Koon T. Lau. Hij studeerde Traditional Chinese Medicine in Hong Kong, westerse geneeskunde en accupunctuur en is Reiki Master. Tevens volgde hij een opleiding op het gebied van Qi Gong Therapie bij het College of Chinese Medine and Chi Kung in Cardiff in Engeland. In 1996 studeerde hij af bij het Kylin Institute in Dordrecht in het vak Tuina.